Skanderborg Elite Floorball sikkert videre i pokalturneringen

I går aftes skulle vores nye elite hold på besøg i Tilst og møde rivalerne fra ÅFK. Flere af vores nuværende spillere, har optrådt for ÅFK for et par sæsoner tilbage, så det var en kamp mod massere af tidligere holdkammerater. Kampen var første kamp i pokalturneringen – og strukturen i turneringen er knald eller fald kampe, hvilket altid gør kampene meget intense. Skanderborg Elite har endnu ikke spillet en træningskamp eller lignende, derfor var denne kamp årets første prøve. Vi vidste, at ÅFK ville blive en svær modstander, da de har spillet sammen længe og ville parkere bussen foran mål og vente på vores fejl.

Kampen gik i gang og det blev hurtigt en Skanderborg dominans på spillet, hvilket førte til flere store chancer, både med et par gode skud og en enkelt på stolpen. Alligevel var det ÅFK som kom foran 1-0, på et lidt heldigt skud som studser ind over vores nye målmand Mathias Hansen. Derefter bølgede spillet frem og tilbage, men Skanderborg fik det under kontrol igen, hvilket gjorde at Mathias Nordmann blev første målscorer i det nye projekt, og udlignede til 1-1, hvilket blev 1 periodes resultat.

2 periode blev fløjtet igang, og samme tendens blev gældende i denne periode, Skanderborg satte sig på spillet, lidt rodet, men ÅFK ventede igen på fejl. Dog fik Lasse Rolighed bragt os i front på 1-2 og efterfølgende scorede Nicklas Højholt til 1-3, på et brag af et slagsskud. Derefter gik der lidt tid, før vores landsholdsspiller Brian “Wulle” Nielsen fik bragt os yderlige i front med 1-4.

Herefter startede 3 periode og her fik ÅFK endnu et kludrer mål og kom på stillingen 2-4. Dette bragte lidt liv i kampen igen, men dog ikke længe da Emil Rom fik scoret efter et flot oplæg af kaptajnen Christian Bendtsen til 2-5. Efter dette bølgede kampen lidt frem og tilbage, dog med følelsen af, at Skanderborg var i kontrol, selvom der var tydelige tegn på, at dette var den første kamp i sæsonen. I tiden 19.16 i 3 periode scorer Wulle på straffeslag til 2-6 og til sidst lukkede Mathias Christoffersen kampen med målet til 2-7 efter et flot opsil mellem ham, Wulle og Philip Olsen.

Alt i alt en god kamp, da vi er videre uden problemer i pokalturneringen, og mange fik spilletid. Rusten blev banket af flere, og hvis chancerne var blevet udnyttet bedre, havde resultatet sikkert være et andet. Nu er vi klar til næste runde og til sæsonåbneren mod Helsingør den 17 september!

Det var en mørk og stormende onsdag aften og et Skanderborg-mandskab drager søvnigt mod Ålborg hvor man inden kampen kun stiller sig spørgsmålet, hvor meget taber vi så med i dag?

Det spørgsmål blev faktisk aldrig besvaret, da kampen endte alt andet end hvad alle havde regnet med og forventet af et opgør mellem Aab og Skanderborg. Om det var viljen og fighten eller bare usvigeligt held, der gjorde forskellen vides ikke, nok en blanding, men i alle fald blev det en rigtig underholdende køretur hjem. Den MacDonald cheeseburger efter kampen smagte godt.

1. periode blev en gentagelse af sidst Skanderborg gæstede Aab hallen, 0-0 efter de første tyve minutter i en jævnbyrdig og noget stille 1. periode, hvor højdepunktet set fra en gul-hvid synsvinkel lå i en god defensiv præstation.

Hvilket holdte hele vejen igennem kampen, noget uortodoks når man ser tilbage på tidligere opgør med Aab, har Ålborggenserne altid fået hul på Skanderborgs forsvar på et tidspunkt, men ikke i dag.

Det var også Skanderborg der åbnede ballet, Jonas Sosa spillede en fantastisk kamp og kombinerede flot med Bastian Bangly i B-kæden. Aab var dog ikke i sinde at lade Skanderborg løbe med sejren, og fik både udlignet og øget til 2-1. Første mål blev scoret i Skanderborg undertal, hvor aftalerne ikke var helt på plads i forsvaret. Det 2. mål var en heldig repost der landede det forkerte sted for Bierne.

Skanderborg startede 3. periode ud i overtal, hvilket i sidste sekund blev udnyttet af træner og anfører Henrik Bahne Sørensen til at drible sig ind foran målet og lave et frækt skud fra spidsvinkel ind i nettet. Det betød også fornyet tro hos Skanderborg, og kampens matchvinder Jacob Astrup viste sig også i næste powerplay fra Skanderborg, hvor han efter en pasning fra hjørnet af Henrik Sørensen ligger et hurtigt og præcist skud ind i modsatte side af målmanden. Astrup udtalte efter kampen: “Jeg husker ikke andet end at jeg ramte bolden, og udtrykkende i de andres ansigter fortalte mig at jeg havde scoret.”

Aab ville dog ikke lægge sig helt, og selvom Skanderborg egentlig troede sejren var hjemme da det blev overtal med bare halvanden minut tilbage slog 1. division Vest’s topscorer Jens Hagbarth til og udlignede med et flot skud lige i krydset.

Jacob Astrup var dog ikke færdig, matchvinder kan man vidst roligt sige at den 35-årige Skanderborg back blev da han i powerplayet på forunderligvist, nærmest slowmotion agtigt får trukket ind foran mål og lagt et stille skud ind i nettet, og et mål er ikke altid et mål, i denne situation var det en kampvindende faktor, og glæden var tydelig i måden målet blev fejret, en ordentlig herre-bunke, alá ÅFS sejren på 5-3 sidste sæson. Denne gang var det bare Aab, og sejren lød på 4-3.

Stort tillykke til Skanderborgs herre hold, der vandt kampen, og det set i lyset af A-kæden med de tre topscorere Marek Krasny, Thomas Bådsgaard og Stefan Høg ikke lavede et eneste point!

Der skal ikke herske nogen tvivl om hvem der dominerede kampen såvel point-mæssigt som spillet. Det tog kun Esbjerg 5 minutter at lukke ned for Skanderborg, som ellers kom rigtig flot fra start.

1. periode var den mest intense og tætteste af dem alle, Skanderborg fulgte fint med Esbjergs rigtig høje tempo, men man kunne godt mærke at spillerne var mere trætte end sædvanligt da de kom i omklædningsrummet til pausen, monstro ikke der stadig sad lidt syre i benene efter den utroligt spændende kamp sidste onsdag.

2. periode startede ellers fint for Skanderborg der efter de første 30 minutter lå foran med 3-2, men et konstant flot tempo og højt pres fra Esbjerg skabte mange personlige fejl i Skanderborgs mandskab, og betød at man hele tiden var et skridt bagefter..

Og det hjalp heller ikke meget at Skanderborgs keeper Jonathan Bruun ikke levede op til samme niveau som han har vist de sidste par kampe, men han fik heller ikke meget hjælp fra forsvaret i denne kamp.

De sidste 30 minutter vil man vidst helst glemme i Skanderborg, og så bare få kigget fremad mod næste lørdag hvor det hedder Bjerre på udebane. Her har Skanderborg revance til gode, sidste de to hold mødtes var det Bjerre der løb med sejren hjemme i Bikuben.. Desværre bliver det ikke et Skanderborg-mandskab i stærkeste opstilling da Thomas Bådsgård og Jonas Sosa har meldt fra til kampen.

Tilgengæld er det dejligt at se Mikkel Kristoffersen tilbage i den gule trøje efter at have været ude i mange måneder med sygdom, den unge forward/center er en klar forstærkning for truppen, og det bliver glædeligt at se ham tilbage i top form næste sæson.