Hvad sker der i den nye sæson

En ny sæson er på trapperne, og Skanderborg Killerbees ser stærkere ud end aldrig før. En flot opstart med masser af gode træningskampe, har givet en stor tiltro til egne evner. Ikke mindst fordi man forud for sæsonstarten har styrket truppen med to nye profiler i form af de tidligere FC Kvissel Millionaires spillere; forward Nikolaj ‘Stes’ Kindberg og back Brian Jensen. Begge spillere kommer fra Frederikshavn, hvor de har fået deres floorball opvækst i henholdsvis Outlaws og Bulldogs. Begge kommer til klubben med masser erfaring og bliver bærende kræfter på et Skanderborg hold, som denne sæson har truppen til at følge med i toppen af 1. division.

klubbens formand og sportschef, René Toustrup

Vi fangede sportschef René Toustrup til en kommentar om holdets nye spillere:

Da jeg sad for et par måneder siden og kiggede på diverse floorballhjemmesider, faldt jeg som så ofte før, over Kvissels.

Her kunne jeg læse at to af spillerne fra det hold, der netop var rykket i eliten, havde valgt at flytte til Århus.

Jeg kontaktede derefter min gode ven, Thomas Lodberg, for at høre lidt om de her spillere. Lodberg kunne fortælle at de begge havde erfaring med Eliten, og var nogle rigtig flinke fyre (noget jeg lægger stor vægt på, i min søgen efter nye til holdet, da et hold ikke er stærkere, end sammenholdet og spiller potentialet).

Lodberg snakkede så med Brian og Nikolaj, og forhåbentlig sagde en masse godt om Killerbees. Det mundede da også ud i jeg tog fat i dem begge, og tilbød de kunne komme til prøvetræning.

Det er så heldigvis endt med at de bliver i klubben, mindst for den kommende sæson.

Det jeg forventer af Brian og Nikolaj, er at de med deres nye tilgang til klubben, kan tilføre holdet lidt vildskab, samt stabilisere den ellers rigtig gode 1. holds trup. Vi så jo at selv uden deres tilstedeværelse på holdet, så spillede vi til tider lige op med Kvissel (red. pokalkampen i presæsonen). Som har satset stort med mange nye profiler.

Jeg håber alle tager godt imod drengene, og de kan indfri mine forventninger.

Først vil vi præsentere Nikolaj ‘Stes’ Kindberg, som er klubbens nye playmaker. Han er en målfarlig gut, med masser af elite-erfaring. I hans liga-karriere for Outlaws lavede han i alt 40 point (22 mål / 18 assists) i 52 kampe. Hvilket vi allerede har fået en smagsprøve på. Da han i optaktens sidste træningskamp mod TÅF scorede 2 flotte mål.

Stes bliver helt sikkert et kanon kort med sine fremragende offensive kvaliteter.

Holdets anden nye profil er ingen ringere end Brian Jensen. Brian er en hårdtskydende back, der er utrolig boldsikker. Hans ro giver overskud til medspillerne, og han er god til at fyre op for holdet på banen med sin vildskab. Vi fik både Stes og Brian til at svare på nogle spørgsmål.

Brian Jensen                                       Nikolaj ‘Stes’ Kindberg

Præsenter dig selv kort:

STES: Jeg hedder Nikolaj “Stes” Kindberg og 25 år. Jeg er opvokset – og har indtil for ganske nyligt boet i Frederikshavn. Nu er jeg flyttet ned til min kæreste Heidi, der bor i Egå ved Århus.

For ca. 12 år siden startede jeg med at spille floorball I FC Outlaws. Der deltog jeg ved 2 slutspil ved DM, hvor det desværre kun blev til sølvmedaljer begge gange. I august 2003 startede jeg, sammen med min gode ven Peter Gade, med at spille på eliteholdet i Brønderslev. Vi var et meget ungt hold, hvor jeg tror at gennemsnitsalderen var omkring 21 år. Vi havde mange “knald eller fald” kampe om at blive i eliteserien, men det lykkedes heldigvis. Efter 3 sæsoner hos Brønderslev, startede jeg igen op hos FC Outlaws, hvor jeg fik muligheden for at komme med til Europa Cup. Det er helt klart det fedeste, jeg har været med til i min floorball karriere. Vi spillede bl.a. mod de svenske og finske mestre. Vi fik prygl, men det var alligevel en helt speciel oplevelse.

Under en træningsaften gik det så galt for mig, at jeg smadrede menisken og korsbåndet. Jeg blev opereret og genoptrænet, men der gik desværre 2 1/2 år, før jeg var helt klar igen. Det blev så til ca. et halvt år hos Kvissel, inden jeg flyttede her til.

BRIAN: Jeg hedder Brian Jensen, er 28 somre. Jeg er født og opvokset i storbyen Frederikshavn. Jeg er uddannet tømrer og arbejder lige nu ved TH Pedersen i Brabrand. Min floorball “karriere” startede i Bulldogs da jeg var 14-15 år. Og har siden bragt mig til Outlaws, Strandby Tornados, AaB, Jetsmark All Stars, Kvissel Millionaires og nu til Skanderborg.

Hvorfor valgte du Skanderborg Killerbees frem for vores stærke konkurrenter i Århus Firma Sport og vores venskabsklub Team Århus Floorball, hvor der endda er mulighed for floorball i landets bedste række?

STES: Skanderborg kontaktede mig og det er jeg meget glad for. For I er super flinke og rare mennesker. Jeg glæder mig meget til at spille nogle år hos jer.

BRIAN: Hmm, det gjorde jeg fordi René spurgte om jeg ville komme og træne med, for at se om det var noget for mig. Og så var folk jo flinke og venlige. Og det virker til at alle kan med alle. Og det er vigtigere for mig end at spille i en bedre række.Ž

I er allerede faldet godt til i den homogene Killerbees trup. Hvad forventer du af holdet og dig selv i den kommende sæson!

STES: Jeg forventer mig meget af truppen. Jeg er ikke kommet til Skanderborg for at gå og hygge! Jeg spiller for at vinde og det gælder både ved træningen og i kampene! Så jeg regner helt bestemt med at det også er den indstilling mine klubkammerater har. Så kan vi komme langt. Mit mål er en top 3.

BRIAN: Jeg forventer at vi vil give den alt hvad vi har for at vinde så mange kampe som muligt. Og at vi vil være mange til træning hver gang, for at give den en skalle. For det er til træning vi bliver bedre. Jeg forventer at jeg selv vil kunne bidrage med noget godt forsvars spil og fight. Og hvis jeg er heldig et mål engang imellem.

Hvordan har det været at skifte fra Kvissel til Skanderborg? Er der store lighedspunkter og forskelligheder?

STES: Jeg synes ikke, at der er så mange lighedspunkter. I Kvissel havde de kun èt mål og det var at komme til at spille i elite serien. Her i Skanderborg spiller I også for at have det sjovt og godt sammen!

BRIAN: Den største forskel er, at det er lidt mere seriøst i Kvissel. De satser meget på at få et tophold. Så indstillingen til træning og kamp er lidt anderledes.

Nu er der jo en del intens gas på 1. holdet og de nye skal da ikke slippe. Har du en god historie om Brian, som du vil dele med os?

STES: Jeg må desværre sige nej. Jeg kan kun sige, at han er en super flink fyr. Han går meget op i, at vi har nogle gode træninger, så man får lyst til at komme igen. Han giver sig altid 100 % og det er jo bare mega skønt at se.

BRIAN: Nej for han opfører sig altid ordentligt

Nu har I jo været med en god del træninger og har lært de andre spillere at kende. Den interne kamp på holdet om at nå 1. pladsen på topscorer listen er for alvor et diskussionsemne, der kan skille vandene på holdet. Hvem tror du tager titlen som topscorer?

STES: Sådan som jeg har set det til træningerne og i kampene er der 4 gode emner; Mikkel Kristoffersen, Jonas Sosa, Kasper Petersen og Casper Nielsen. De virker alle 4 klar på at lave mål og assister.

BRIAN: Det må blive Kasper Petersen. Han virker skarp og skyder godt. Eller måske Stes, hvis han lære at ramme målet 🙂

Og til sidst må du meget gerne bruge dette medie, til at give en lille hilsen.

STES: Jeg vil gerne sige, at jeg er meget glad for den positive måde, I har taget imod mig. Jeg ser frem til – og glæder mig virkelig til denne sæson.

BRIAN: Jeg vil sige at jeg glæder mig meget til den her sæson. Det virke til at være et sjovt hold at spille på, med mange rare mennesker. GOD SÆSON.

Skanderborg Killerbees vil gerne ønske vores nye spillere velkomne til klubben, og vi glæder os til at lære dem at kende både på og ude for banen. Husk på! En gang killerbee, altid killerbee!

1. holds truppen består nu af 22 spillere, samt et utrolig kompetent trænerteam. Udover Brian og Nikolaj, er 21-årige Karl Emil Faarup vendt tilbage efter et års pause. Også veteran Henrik Bahne Sørensen har valgt at prøve kræfter med 1. holdet igen. Efter at have spillet for 2. holdet det sidste halvanden år. Med hans 38 point i 45 kampe for 1. holdet, og over 120 kampe i eliten for Team Århus, er han en vigtig spiller at have tilbage i truppen.