Sådan hjælper du din bedstemor på internettet

Sorø

Du kender det selv. Internettet kan være kompliceret, og for at kunne finde rundt kræver det, at man har et godt kendskab til de forskellige knapper, og hvad de forskellige ting betyder. Der er derfor ikke noget at sige til, at den ældre generation har sværere ved at finde rundt på nettet. De er ikke vokset op med teknologi på samme måde, som de nuværende generationer i højere grad gør, hvilket også komplicerer deres forståelse for internettet og teknologien. I dag er det dog næsten umuligt at komme udenom internettet, da mange ting i dag foregår på nettet. Eksempelvis skal man finde sin E-boks på nettet, og man skal også bruge nettet for at bestille en lægetid. Har din bedstemor svært ved at finde rundt på nettet, så kan du herunder blive klogere på, hvordan du hjælper hende på rette vej.

Tag dig god tid

Når du skal hjælpe din bedstemor, er det vigtigt, at du tager dig god tid. Hun forstår højst sandsynligt ikke tingene så hurtigt som dig, hvilket betyder, at de mest simple ting kan være svære. Har hun svært ved at huske, kan du eventuelt hjælpe hende med at skrive tingene ned, så hun også kan komme på internettet, når du ikke er hos hende. På den måde er du en stor hjælp for hende, og du giver hende en frihed, så hun selv kan tjekke post, finde strikkeopskrifter og meget mere.

Hjælp hende med at finde en partner

Er din bedstemor single, og er hun ked af at være alene, kan du også hjælpe din bedstemor med at finde en partner. De bedste netdating sider kan man nemt og hurtigt finde, og de er også forholdsvis nemme at klikke rundt i for en, som ikke kender meget til nettet. Skal din bedstemor finde en ny partner på nettet, og synes du, at det kan være svært at finde ud af, hvordan du bedst kan gøre det, så findes der også gode råd til det.

Tag ét skridt ad gangen

Lige gyldigt om du skal introducere hende til internettet eller netdating, så er det igen vigtigt, at du kun tager ét skridt ad gangen. På den måde kan du nemlig være sikker på, at hun lærer tingene selv, uden du behøver at være der. Får hun for mange ting at vide på én gang, kan det forvirre mere end gavne, og det er stensikkert også noget, som du kender selv. Jo mere I øver, jo bedre bliver hun naturligvis også til at navigere rundt i de sider, hun bruger mest, hvilket kun er en fordel. Jo hurtigere jo bedre. Ovenstående råd kan hjælpe dig på rette vej, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe tingene an. Din bedstemor vil stensikkert synes, at det er hyggeligt, og samtidigt kan I få kvalitetstid sammen, som I ellers ikke ville have fået. Du slår altså to fluer med ét smæk på den måde, og du hjælper en, der har brug for det.