Dette skal du undgå, når du renoverer din bolig

Renovering

Står den på renovation eller måske et helt byggeprojekt hjemme hos dig, så har du sikkert gjort dig en lang række overvejelser allerede.

Det kan være i forhold til arbejdskraft, hvordan boligen skal se ud, hvordan du kommer fra A til B og selvfølgelig dit budget. Der findes heldigvis en masse budget venlige løsninger også, læs f.eks her, hvor de skriver om 5 budgetvenlige opgraderinger til dit køkken.

I enhver renovations proces eller byggeproces er der nogle ting, du skal forsøge at undgå, hvis du vil slippe for at løbe ind i komplikationer undervejs.

Det kan nemlig få store konsekvenser for dig i det lange løb, hvis ikke du tænker dig om fra start.

Pas på pengene og undgå kviklån

Når du skal i gang med dit renoveringsprojekt, så skal du først og fremmest have styr på økonomien. Her skal du tale med banken, hvis du ønsker at optage et lån til projektet, så du kan få det hele finansieret. Efterfølgende er det vigtigt, at du har lagt et budget, der griber om alle udgifter og mulige udslag undervejs. Så er du på den sikre side hele vejen igennem.

Men ender du alligevel med at stå med for få penge mellem hænderne, så skal du passe på ikke at falde i fælden med kviklån. Rigtig mange danskere optager hvert år et eller flere kviklån, som er hurtige lån på nettet. Næsten alle kan få lov til at optage et kviklån, og derfor bliver de flittigt brugt.

Desværre er det også forbundet med urimeligt høje rentesatser og gebyrer, og derfor kan du risikere at skulle betale 700 procent tilbage på et år. Derfor skal du altid tage ned i banken og tale med dem, hvis du er ved at overskride dit budget. De vil i langt de fleste tilfælde gerne hjælpe dig, så du slipper for kviklån og kommer på rette kurs igen.

Lovlig håndværkerhjælp

I dag er der mange, der benytter sig af billig arbejdskraft udefra, og det kan komme til at koste dem dyrt. Når du skal finde håndværkerhjælp, så er det med at undgå de billige tilbud fra udenlandske håndværkere.

Samtidig skal du altid sørge for at få dem til at underskrive kontrakter og komme med alle regninger undervejs. Der sker ofte det, at de udfører ulovligt arbejde på to måder.

Først og fremmest er det sjældent, at de overhovedet må arbejde i Danmarks, og allerede her bliver arbejde ulovligt. Det vil få konsekvenser for dig, hvis du bliver opdaget. Samtidig er der andre regler for installationer i udlandet, og derfor kan du med stor sandsynlighed komme ud for, at der laves ulovlige installationer i din bolig.

Får disse installationer nogle komplikationer, så vil du hverken blive dækket af din forsikring eller kunne få det repareret.

Pas på med gør-det-selv

Selvom det er fristende at spare nogle penge og selv stå for nogle af projekterne, så skal du være meget velovervejet, i forhold til hvilke projekter du selv tager hånd om.

Du kan med fordel selv male vægge og måske selv sørge for fliserne i køkkenet. Men tager du munden for fuld, så kan det ende op med sjuskede og halvfærdige løsninger eller en forkert installation af for eksempel ovnen. Derfor skal du altid overveje en ekstra gang, om du har helt styr på, hvordan man ordner de forskellige ting i boligen.

Og så kan gør-det-selv være langt mere tidskrævende end først forventet. Vil du gerne have en effektiv byggeproces, hvor du skal undvære et køkken eller dit badeværelse i så kort tid som muligt, så bør du lade de hjemmelavede løsninger ligge.

I stedet for kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra penge på professionel hjælp, så du hurtigt kan blive færdig med renoveringen og få et godt resultat. Så kan du hurtigt komme til at nyde godt af det flotte resultat.