Terrarier og krybdyr – Alt du bør vide inden anskaffelse

Krybdyr er fascinerende skabninger. De kan leve i en bred vifte af temperaturer, de kan lide at spise insekter, og de kræver generelt ikke meget plads – perfekt for dem, der bor i små huse eller lejligheder! Hvis du ønsker at få en ind i dit hjem men er bekymret for, om du ikke har plads nok til den, så overvej at anskaffe dig et terrarie. Terrarier findes i alle former og størrelser; denne artikel vil hjælpe dig med at vælge, hvilket terrarie der passer bedst til dine behov.

Hvilke krybdyr er bedste kæledyr?

Der findes en lang række krybdyr, som er gode kæledyr, herunder slanger øgler, skildpadder og skildpadder. Hvis du ikke er sikker på, hvilket dyr der er det bedste for dig, skal du undersøge lidt for at lære om deres forskellige behov og temperamenter. Skægagamer er f.eks. gode kæledyr for begyndere, fordi de er relativt vedligeholdelsessvage og føjelig af natur.

Hvis du har et krybdyr, hvad er så den bedste størrelse til dit terrarie?

Der findes ikke noget svar på dette spørgsmål, men det afhænger af, hvilken type dyr du forsøger at huse, og om de har brug for et ekstra opholdssted (f.eks. en eremit) eller ej eller om de vil dele levestedet. Du har f.eks. brug for et større hjem til en leguan end til de fleste andre krybdyr på grund af deres lange haler og store størrelse.

Indretning af terrarie

Terrarier findes i alle former og størrelser. Terrariets størrelse afhænger naturligvis af, hvilket krybdyr du vil have, men det skal vælges i overensstemmelse med artens naturlige levested, så det ligner dyrets oprindelige levested, som hvis den var i naturen. For eksempel hvis du gerne vil have fugleedderkopper i dit terrarie, så bør du også indrette dit terrarie med en masse gemmesteder, da edderkopper foretrækker at have mulighed for at gemme sig, hvor slange gerne vil kunne bevæge sig op af, hvor man kunne sætte nogle grene i etaper i terrariet.

Du bør måske også overveje, hvor meget indretning dit dyr har brug for eller foretrækker – nogle kan lide masser af legetøj (f.eks. skildpadder), mens andre kun har brug for sten og grene (f.eks. slanger). Der findes et hav af forskellige terrarieudstyr, som er tilpasset til alle slags kæledyr og til specifikke krybdyr.

Man kan altid finde god inspiration, hvis man læser om dyret og googler billeder af andre terrarier. Det kan også være, at du bliver inspireret til at indrette dit eget, når du finder det rette udstyr.