Single og sex

“Det er fedt, du gerne vil give mig nydelse, hvad siger du til at prøve på den her måde” virker som regel bedre end at konfrontere ham med, at han er totalt på vildspor. Måske kender du dig selv enormt godt seksuelt og ved præcis, hvilke knapper der skal trykkes på, for at englene synger for dig. Lad alligevel tjeklisten blive hjemme. Det er et kæmpe turn off at blive mødt af én, der dikterer slagets gang med hård hånd. Når alt kommer til alt, er det jo ikke en ydelse, han leverer. Sex handler om nydelse og orgasme, men også om intimitet og om at turde, give, tage og eksperimentere. Levn plads til hans fantasi og overraskelser, måske ved han noget, du ikke ved – trods alt.

Snakke om sex hvis du er single

Tiden imellem mænd er din chance for at gøre dig helt klart, hvad der egentlig er lige dig. Yup, vi taler selvstudier. Fint at give den gas med alle mulige slags legetøj – men prøv også at lægge det hele væk og vær mere nysgerrig med hænderne, der i modsætning til de fancy elektriske ting jo er værktøjer, som din partner har naturligt til rådighed.

Ikke alt handler dog om teknik og ydre omstændigheder. Lav evt. et trip down memory lane, hvor du genspiller dine bedste sexoplevelser på din indre skærm. Er der noget, der går igen? At det var udenfor? At du blev slikket? Måske viser der sig nye præferencer, som du får lyst at genopdyrke fremover. Single-perioder er også oplagte til at finpudse kommunikations-talentet.

Øv dig i at tale om det seksuelle med en veninde – fortæl om dine egne udfordringer og ønsker, og lyt opmærksomt på hendes. Endelig kan du øve dig i at italesætte svære emner. Måske er der en udfordrende samtale med et menneske, du holder af, som du har udskudt? Emnet er underordnet. Det er modet, der er det vigtige. Dét at gå fra tøven til handling og bryde gennem muren af konfliktskyhed, der styrker dig til de fremtidige samtaler om sex.

Snakke om sex med en velkendt elsker

Det er allersværest at få startet på en frisk med én, man kender godt, fordi der er så meget på spil. I er fortrolige og (tror) I ved, hvad der virker for den anden. Derfor kan det føles som at rive tæppet væk under sin partner, når man fortæller, at der er noget, der ikke spiller max. Gør det alligevel. Kun et åbent sexsprog gør det muligt for din elsker at lære dig at kende i dybden – at vide præcis, hvordan du er anderledes end andre kvinder – og netop, hvad der får dig op at ringe.

At få sat ord på jeres ønsker er også en måde at passe på jeres forhold på. Det er jo både opslidende og frustrerende at blive ved med at prøve sig frem uden synderligt bedre resultater. Giv ham chancen for at komme endnu tættere på dig ved at sætte præcise, tydelige ord på dine ønsker. At sige: “Ja, mere!” når han trænger ind i dig er bedre end ingen guidning. Men hvis du siger: “Ja, præcis det tempo er jeg vild med, og vent nu bare med at bevæge dig lidt, så jeg virkelig kan mærke, du fylder mig”, så har manden straks mere at arbejde med, og forbindelsen mellem jer styrkes. Det kan hjælpe at sætte en ramme, der lægger op til nytænkning. 

Sæt scenen som positiv frem for problemorienteret. “Vores sexliv er dårligt, vi må tale om det” er en væsentligt mindre inspirerende indgang end f.eks.: “Jeg kunne godt tænke mig at investere noget tid i vores sexliv, så det kan blive ekstra dejligt. Vil du være med? Eller: “Jeg vil gerne høre, hvad du går og drømmer om.”