Sådan skriver du sjove og underholdende festtaler

Festtaler kan være lidt af en kunst at kaste sig over, og derfor oplever mange, at de allerede inden første ord er gået i stå. Der kan mangle inspiration, og måske du også oplever en præstationsangst. Du vil gerne gøre talen så perfekt som overhovedet muligt.

Det kan du faktisk gøre helt naturligt, uden at du behøver at forsøge at gøre dig voldsomt umage. Det kan nemlig resultere i, at du spænder ben for din egen kreative formåen, og så bliver processen med at skrive en tale bare besværlig.

Du kan søge inspiration på https://festsangetaler.dk/ med bud på, hvordan du kan gribe det an. Herunder finder du et par gode råd til, hvordan du kan få skrevet en festtale ud fra helt naturlige minder og oplevelser – ja, det er lige før, at talen skriver sig selv.

Gør det personligt

Skriv din festtale ud fra din personlige relation til personen i centrum for festen. At tage udgangspunkt i jeres fælles og personlige relation kan være et helt naturligt sted at starte. På den måde vil ordene flyde lettere. Forestil dig blot, at du skal berette om disse personlige oplevelser til et menneske, der sidder foran dig.

Få festens midtpunkt i fokus

Festens midtpunkt, altså personen der fejres, bør være i fokus i din festtale. Det er muligvis også derfor, at du i første omgang har valgt at lave en tale. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe opgaven an, kan du starte med at skrive om personen. Hvilke egenskaber og personlighedstræk du forbinder med personen. Måske med en humoristisk vinkel, der kan få alle til at grine.

Nævn sjove minder

Sjove minder er altid et godt udgangspunkt. Du kan starte med at lave en liste over alle de sjove minder, I har til fælles. Herefter kan du udvælge de 5 bedste og sjoveste og begynde at beskrive dem. Nu er du faktisk helt af dig selv i gang med at skrive en festtale. At berette om denne slags oplevelser er en god måde at inkludere personen, festen drejer sig om, og samtidig inkludere alle gæsterne.

Tag udgangspunkt i jeres fælles oplevelser

Hvis du skal skrive en festtale til en person, skyldes det sikkert, at I er tætte på hinanden – ellers ville der i første omgang ikke opstå nogen lyst til at skulle holde en tale. Det betyder sikkert også, at I er tætte på hinanden. Derfor kan du med fordel tage udgangspunkt i jeres fælles oplevelser. Du kan udvælge de sjove eller skøre, så du gennemgår jeres relation, samtidig med at det er sjovt og underholdende for alle de andre gæster.