Inspiration til vinterie på Fyn

Det er mega hyggeligt, når hele familien endelig har ferie og man får tid til at bruge tid sammen. Tiden man har i denne uger er utrolig vigtig, og noget man bestemt ikke skal tage for givet. Det store spørgsmål er jo så, hvad man skal lave? Man gider ikke at sidde hjemme en hel uge foran TVet og se ”Venner”på Netflix. Nej, man skal ud og opleve noget med sin familie, eller sine bekendte, for det er da hvad vinterferien er til for. Når man så bor på lille fyn skal man jo finde ud af, hvad man skal give sig til, og det er der mange gode inspirationskilder til, blandt andet inspirationsuniverset. I denne artikel vil der blive gennemgået nogle mere specifikke ting at lave i vinterferien, som er yderst populære blandt andre familien og vennegrupper.

H.C. Andersen og hans figurer

Odense er og vil altid være utrolig kendt på grund af den altid berømte, H.C. Andersen. Hans eventyrfortælling er blevet fortalt millioner af gange, til små børn igennem tiderne. Odense er da også utrolig stolte af at være tilknyttet til H.C. Andersen, og hans historie. Huset som han boede i som barn, står stadig med sine flotte gule vægge. Der er indenfor blevet lavet et museum, som er super spændende at tage ind og se. Udover dette er der blevet gjort en stor indsats for at give Odense et præg af H.C. Andersen, og hans eventyr. Hovedpersonerne i hans fortællinger er blevet lavet til skulpturer, der er spredt over hele Odense. Det er derfor en hyggelig aktivitet, hvis man er turist i Odense, at tage rundt I Odenses gader og finde diverse skulpturer, såsom Tinsoldaten, Treenigheden og Tommelise. Der kan man samtidigt også se, hvor smuk Odense er med de gamle bygninger og de små hyggelige stræder, der omfavner dig når man bevæger sig igennem byen.

Langelandsfort

Hvis man på den anden side er mere til det faktuelle i for alle eventyrene, så kan Koldkrigsmuseet Langelandsfort klart anbefales. Langelandsfort stod for kommunikation under den kolde krig, og er sidenhen blevet omdannet til et museum. Her kan man blandt andet være inde i ubåden ”Springeren”, hvor man kan få lov at komme indenfor og se hvordan det var at være inde i en gammeldags ubåd, under den kolde krig og 2. verdenskrig. Man kan også se gamle kampfly og andet tilbehør der hørte til den kolde krig. Noget af det mest interessante ved dette museum er alle de forskellige og spændende historier, der er blevet fortalt af forhenværende spioner. Disse historier fortæller om alle de hemmelige missioner og beskeder, som fandt sted. Ved Langelandsfort er der også installeret et nødsignal i en sikret bunker, så hvis. 3. Verdenskrig skulle ske så vil dette nødsignal blive modtaget til alle danskere. Dette museum er helt klart værd at tage ned og se, hvis man er interesseret i den danske historie som fandt sted under den kolde krig.