Mænd skaber meget af deres identitet omkring sport

pik pumpe

De fleste kender nogle mænd i deres liv, som er vilde med sport, eller som dyrker sport. Det gør kvinder naturligvis også, men man ser i højere grad mænd danne et fællesskab og en identitet omkring sport. Det kan være alle mulige forskellige typer, men især ser vi det tit med fodbold. Mange mænd elsker fodbold.

Tit starter det i de unge år, selv inden tankerne overhovedet er faldet på piger eller pik pumpe. Derfor er der også mange, som har store drømme om, at de vil være professionelle. Det er dog de færreste som har mulighed for det, men det betyder ikke, at interessen forsvinder. Den skifter bare senere hen til at blive et spørgsmål om at være publikum i stedet for at være deltager. Det er okay, men det er en anden type af identitet.

Fællesskabet omkring sport

Mange mænd har ikke tæt forhold til særlig mange mennesker, og det er ikke så mange steder, hvor de kan få et frirum. Sådan er der i hvert fald mange, som føler det. Derfor handler fællesskabet omkring sport ikke bare om sport, men om det frirum sammen med andre mænd, som opstår der.

Det er et rum, hvor man ikke skal tænke på arbejde, man skal ikke tænke på penge og alle mulige andre forpligtigelser. Man kan flygte for en kort stund. Det er også en måde for mænd at skabe bekendtskaber. Hvis man ikke ved, hvad man skal snakke om, så er der altid to ting, man kan dreje samtale ind på. Den ene er vejret, den anden er fodbold – eller andre typer af sport. Hvis du står sammen med en ny kollega, som du aldrig har snakket med før, så spørg ham om, hvilket fodboldhold han holder med. Det kan lige pludselig få gang i en god samtale, der eller ikke ville have været der.

De dybe samtaler kan komme senere

Det er efterhånden en kliche, at mænd ikke kan snakke om følelser, og det er langt fra altid sandt. Men det er mange gange sandt. Faktisk så sandt at nogle mænd ikke har nogen at dele deres problemer med. De kan godt snakke om sex på en lidt bøvet måde, men rent faktisk at dykke dybt ned og snakke om det svære ting, det sker sjældent.

Du finder ikke mange som taler om sexlegetøj til mænd, f.eks. Og det er selvom det er noget som mænd burde snakke mere om. Det at være single som mand, kan være hårdt. Kulturen siger, at meget af ens mandighed hænger sammen med, om man kan skaffe sig en kvinde. Derfor er der ikke nogen mænd, der snakker om, hvordan man kan have det rart med sig selv. Der bliver ikke delt tips og tricks rundt.

Det er naturligvis heller ikke noget, man sidder og snakker om midt under en fodboldkamp, men de venner, man får igennem sporten, de kan blive meget nære venner. Det er godt at have tætte venner, som man kan snakke om de svære ting med.